Mötorhead – Online Slot

Mötorhead – Online Slot

Motörhead slot är en spelautomat från den svenska spelutvecklaren NetEnt. Den lanserades 2016, och har baserats på det brittiska bandet Motörhead. Detta bands sångare, Lemmy Kilmister, avled under år 2015, och denna slot har verkligen med många influenser från bandet. Sloten är den tredje i NetEnts serie av rock-slots, och de kallar den för NetEnt Rock. Just denna slot har fem hjul och spelas på hela 76 vinstlinjer. I denna spelautomat möter spelaren både free spins, bonusar, bomber-funktioner och flera wilds. Det fins också mystery reels som dyker upp då och då, vilket ger spelaren än större möjligheter att vinna och det ger också mycket mer spänning till sloten. Spelautomaten erbjuder flera möjligheter att vinna stort och dessutom är dess Return To Player är 96,98%, vilket är relativt högt.

Recensioner gör det lätt att välja

JackpotScience recencerade häromveckan Mötorhead online slot och gav den gott betyg. Det är kanske inte så konstigt, eftersom man redan vid första anblick ser att denna slot är mycket välgjord. Det är i sloten fullt fokus på det omtalade bandet Motöhead och deras musik. Spelet i sig utspelar sig på en scen där både högtalare och förstärkare omger hjulen. Det finns flera animationer i spelautomaten och de är mycket välarbetade. När det gäller denna slot spelar det inte så stor roll om man gillar metal eller inte utan denna slot passar alla. Lampor, dödskallar, och musik går ihop i en perfekt kombination där allt är välproducerat och dessutom kan man som spelare njuta av bandets originalmusik!

I denna slot överraskas man som spelare av de olika symbolerna. Dessa kombineras i en delikat blandning av rock-, musik-, och klassiska spelsymboler. Här syns stjärnor, fyrklöver och hästskor blandat med dödskallar i guld, klassiska 7:or och såklart bandets sångare Lemmy. Det finns flera scatter- och wildsymboler i denna slot. I själva spelautomaten finns flera bonusar, specialfunktioner och det är dessa som verkligen ger extra glädje till automaten. Här finns det verkligen möjlighet för spelaren att kunna vinna stora pengar, samtidigt som denne kan njuta av spännande musik och mycket annat.

Sloten som en hyllning

Tidigt under år 2016 släppte NetEnt nyheten om denna slot på ICE Totally Gaming. Spelautomaten planerades att lanseras i september 2016, och det blev då också den tredje sloten i tillverkarens rock-serie. Bandet Motörhead är ett brittiskt band med inriktning på rock/heavy metal. Bandet bildades så tidigt som 1975 i London. Det har sedan start varit bandets basist och sångare Ian ”Lemmy” Kilmister som varit bandets kung. De hann släppa hela 22 studioalbum, innan bandet la av när Lemmy dog. Deras allra mest kända låt blev troligen Ace of Spades, och den finns också med i denna slot.

Det kanske inte är så konstigt att NetEnt satsade på en slot som hyllning till bandet eftersom Lemmy också gillade att spela just på slots. Skaparna av spelautomaten har en mycket rolig funktion som kallas Rock Mode. Om spelaren klickar i denna funktion kommer volymen i spelet att höjas, och spelets hastighet höjs något. Detta sker speciellt under det att bandets låt Ace of Spades spelas. Som spelare kan man stänga av denna funktion när som helst. Det finns också tre andra bonusfunktioner i sloten. Mystery reel består till exempel av ett staplade wilds och olika mystery symboler som kan ge spelaren mycket stora vinster. Detta hjul kan dyka upp både i basrundan, eller i free spins läget. I det läget ger mystery reel än fler fördelar.

Kommer fler slots?

När man ser till NetEnts rock-serie har nya slot släppts när det har hänt något i eller omkring bandet. Ibland har det varit i samband med ett dödsfall, andra gånger i samband med att pris delats ut. Nu har även gitarristen ”Fast” Eddie Clarke helt nyligen gått bort och han var under en tid medlem i Motörhead. Han skapade dock ett eget band efter att han gått ut Motörhead och frågan är om en hyllningsslot kommer att skapas också för honom. Kanske kommer det att skapas ytterligare en slot med Motörhead, men med gitarristen som huvudperson, eller så kanske det skapas en slot för gruppen Fastway, som Clarke bildade. Som spelare kan man dock känna sig säker på att denna slot inte är den sista i denna mycket populära serie.

En sak som kan göra denna serie så pass populär är att det finns free spins lägen i alla slots. Så är också fallet i Motörhead. Detta läge aktiveras när en spelare får upp tre scattersymboler på hjul tre, fyra eller fem. I detta fall får spelaren tio free spins och dessa kan även få så kallade mystery symboler som ger mycket stora och fina vinster. Under tiden man är i free spins läget kan man också få än fler av dessa free spins. Som spelare kan man lite tur alltså hålla på ett bra tag i detta läge.

Vilka fördelar finns med sloten?

Det finns mycket intressant i denna slot. Vid första anblicken ser man direkt att den är inriktad på rock och musik. Musiken, animationerna och bakgrunden har alla influenser från musikens värld och dessutom hörs bandets originalmusik i spelet. Det är dock inget måste att gilla varken rock eller Motörhead för att spela denna slot och finna den rolig. Sloten bjuder på bra grafik, smidigt spel och flera roliga funktioner som verkligen bidrar till en bra känsla. Denna slot är lätt att förstå sig på och dessutom finns det möjlighet för spelaren att kunna slå av och på vissa extra funktioner själv.

Det finns inte så många slots som har just tema musik, men med NetEnt serie har det nu kommit ut högkvalitativa sådana på marknaden av online spel. Om man är en spelare som gillar Motörhead, eller rock- samt metalkulturen överlag är denna slot helt perfekt. Denna slot är tillverkad av en svensk spelutvecklare, men den gör sig bra även på en internationell marknad där än fler fans av detta band och musikstilen finns. Denna slot är den tredje i serien och den fick ett stort antal spelare redan kort tid efter lanseringen.

Sammanfattning av sloten

NetEnt har lanserat ännu en mycket välgjord och påkostad spelautomat med tema motörhead. Trots att den lanserades år 2016 håller de fortfarande måttet år 2018, både gällande grafik och funktioner. Att sloten innehåller originalmusik från bandet och även grafiska inslag från detta ger ännu ett plus i kanten. Detta innehåll mixas snyggt med klassiska spelsymboler, och flera intressanta bonusar och free spins-rundor. Denna slot påminner en hel del om de andra spelautomaterna i serien och skriker verkligen heavy metal och rock! Den är dock minst lika intressant för spelare som inte är fans av just denna musikstil, med sina höga chanser att vinna.