Vaxning

Vaxning

Det är viktigt att ta hand om din hy innan du ska ut i solen som nu skiner starkt här i Skövde. En vaxning tar bort oönskad hårväxt och gör att huden blir mjuk och len. När du väljer en vaxning, se till att använda en godkänd produkt som är lämplig för din hudtyp. Förbered dig på att det kan göra lite ont, men det är värt det när du ser resultatet! Efteråt ska du undvika att sola och använda kroppsolja eller parfym då det kan irritera huden.

För den bästa resultatet, följ dessa steg:

1. Förbered din hud genom att tvätta den med en mild tvål och vatten. Detta tar bort smuts och olja från huden och gör vaxet mer effektivt. Se till att inte använda en scrub eller peeling dagen innan du gör det då detta kan irritera huden.

2. Applicera i den önskade vaxningsområdet. Se till att det är jämnt fördelat, men inte för tjockt.

3. Placera vaxremsan mot vaxade området och tryck fast retsamt med handflatan.

4. Dra snabbt och bestämt bort vaxremsan i motsatt riktning av hårväxten. Se till att du drar vaxet åt samma håll som hårväxten för bäst resultat.

5. Om vaxremsan inte tar med all vax, applicera vax igen och upprepa steg 3-4.

6. När din vaxning är klar, tvätta området med en mild tvål och vatten. Detta tar bort eventuell resterande och gör att huden känns ren och fräsch.

7. Applicera en mjukgörande kräm eller olja på det behandlade området för att göra det mjukt och len. Undvik att använda solkräm, kroppsolja eller parfym dagen efter vaxningen då detta kan irritera huden.

Om du gör en Brazilian wax, ta hand om din intimhygien. Detta innebär att du tvättar dig dagligen med en mild tvål och vatten, och använder intima produkter som är speciellt framtagna för intimhygien. Se till att undvika tvål, använd specialprodukter.


Kommentarer är stängda.